Gemeente Zuidplas zoekt een naam voor nieuw dorp met achtduizend woningen

Gemeente Zuidplas zoekt een naam voor nieuw dorp met achtduizend woningen

04 jun 2024
Terug naar nieuwsoverzicht

 

 

De Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas zoekt een naam voor een nieuw dorp in de polder. Daar komen achtduizend woningen te staan. Tot en met 30 juni mag iedereen suggesties inzenden. Die moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Op dit moment heeft het nieuwe dorp slechts een werktitel: het Vijfde Dorp. De fusiegemeente Zuidplas bestaat nu nog uit vier dorpen: Nieuwerkerk aan den IJssel, Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen. Het nieuwe dorp zou dus het vijfde van de gemeente Zuidplas zijn.

Iedereen mag een naam suggereren. Wel gelden er wat voorwaarden. Zo moeten mensen de naam eenvoudig kunnen uitspreken en makkelijk kunnen onthouden. Ook mag de nieuwe naam niet te veel op die van andere gemeenten of wijken lijken. Tot slot moet hij volgens de gemeente "passen bij de identiteit, aard en geschiedenis van het gebied waarin het nieuwe dorp ligt".

Een selectiecommissie beoordeelt de inzendingen en stelt vervolgens een top drie samen. Na de zomervakantie mag iedereen die in de gemeente Zuidplas woont erover stemmen. In het najaar wordt de naam van het nieuwe dorp bekendgemaakt.

Het nieuwe dorp moet in het midden van de Zuidplaspolder verrijzen. Naast woningen komen er ook twee bedrijventerreinen. De gemeenteraad heeft enkele weken geleden hiervoor het bestemmingsplan vastgesteld.

De Zuidplaspolder bevat het laagste punt van Nederland: 6,76 meter onder NAP. Het dorp wordt op een hoger gelegen deel gebouwd.

 

bron nu.nl  

Close

Inloggen

Inloggen op mijn Scheele Makelaars. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Close

Bel de makelaar

Weet je zeker dat je de makelaar wil bellen?

Er worden mogelijk kosten in rekening gebracht voor het gebruik van uw mobiele telefoon.

Close